Νέα

Η ιστορία πίσω από τη λογοκρισία ενός γκράφιτι στους δρόμους της Κολομβίας

18 Οκτωβρίου 2019, Μπογκοτά. Μετά από μία δυσανάλογη σε σχέση με τον «εχθρό» επιχείρηση, 20 ένοπλοι στρατιωτικοί εκφοβίζουν και απωθούν τέσσερις νεαρούς καλλιτέχνες που σχεδιάζουν ένα γκράφιτι σε έναν τοίχο σε κεντρικό δρόμο. Στη συνέχεια το σχέδιο σβήνεται με λευκή μπογιά, παρουσία αστυνομικών. Συνέχεια ανάγνωσης «Η ιστορία πίσω από τη λογοκρισία ενός γκράφιτι στους δρόμους της Κολομβίας»

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Μαπούτσε CAM σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Χιλή

Στο λαό – έθνος μαπούτσε, σε αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο χιλιάνικο λαό, ως Συντονιστικό Αράουκο – Μαγιέκο δηλώνουμε το εξής: Συνέχεια ανάγνωσης «Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Μαπούτσε CAM σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Χιλή»

Γιατί εξεγείρονται εκεί στο Εκουαδόρ;

Δέκα μέρες μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης στο Εκουαδόρ, αν κάτι έχει γίνει ξεκάθαρο, είναι η ανικανότητα του νεοφιλελευθερισμού να εξασφαλίσει σταθερότητα οικονομική και πολιτική. Αντιθέτως, συνταγές οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορούν να μετατραπούν σε όπλα μαζικής καταστροφής σε χρόνο – ρεκόρ. Συνέχεια ανάγνωσης «Γιατί εξεγείρονται εκεί στο Εκουαδόρ;»

Το ενδεχόμενο επιστροφής των FARC στην ένοπλη δράση και οι αντιδράσεις των κοινωνικών κινημάτων

Σε βίντεο που δόθηκε στις δημοσιότητα στις 29 Αυγούστου, ο Ιβάν Μάρκες, δεύτερος στην ιεραρχία των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC), ανακοινώνει ότι αρχίζει μία νέα εποχή ένοπλης δράσης. Συνέχεια ανάγνωσης «Το ενδεχόμενο επιστροφής των FARC στην ένοπλη δράση και οι αντιδράσεις των κοινωνικών κινημάτων»

Starbucks: η φάρσα του καφέ «ηθικής προέλευσης»

Στη Βραζιλία δημοσιεύεται κάθε χρόνο η «βρώμικη λίστα» με τα ονόματα των εταιριών που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία και τον ορισμό περί σύγχρονης δουλείας. Συνέχεια ανάγνωσης «Starbucks: η φάρσα του καφέ «ηθικής προέλευσης»»