Νέα

Σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού πολιτικού κρατούμενου Kevin Garrido στη Χιλή

Στις 3 Νοεμβρίου δολοφονήθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σαντιάγο 1 ο 21χρονος Κέβιν Γαρρίδο, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 17 ετών, για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε δύο αστυνομικά τμήματα.  Continue reading «Σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού πολιτικού κρατούμενου Kevin Garrido στη Χιλή»

Ντοκιμαντέρ «Bananaland: αίμα, σφαίρες και δηλητήριο» (Η.Π.Α., 2014)

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται οι μπανάνες στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Continue reading «Ντοκιμαντέρ «Bananaland: αίμα, σφαίρες και δηλητήριο» (Η.Π.Α., 2014)»

Δυστυχώς, είμαστε απόγονοι του Κολόμβου

Η 12η Οκτωβρίου, Ημέρα του Κολόμβου για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή Ημέρα της Φυλής για το μεγαλύτερο μέρος της ισπανόφωνης Αμερικής, καθιερώθηκε ως επέτειος εορτασμού της «ανακάλυψης» της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492.

Εναλλακτικά, σε κάποιες χώρες έχουν δοκιμαστεί διάφοροι βολικοί εξωραϊσμοί, μέσω ονομασιών όπως Ημέρα των Εξερευνητών, Ημέρα της Συνάντησης, Ημέρα της Ισπανικής Γλώσσας (έμπνευση του Ο.Η.Ε. το τελευταίο). Ευτυχώς, σε πολλές πόλεις σε Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική υπάρχει τα τελευταία χρόνια η τάση να καταργηθεί αυτή η μέρα ή να μετονομαστεί σε Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών Λαών. Continue reading «Δυστυχώς, είμαστε απόγονοι του Κολόμβου»

Βίντεο – μικροαφιέρωμα στον Καμίλο Τόρρες

Ο Καμίλο Τόρρες (1929-1966), «ο Τσε Γκεβάρα της Κολομβίας», ήταν κοινωνιολόγος και εκπρόσωπος του ρεύματος της Θεολογίας της Απελευθέρωσης.

Continue reading «Βίντεο – μικροαφιέρωμα στον Καμίλο Τόρρες»