Πώς «την είπε» ο Έβο Μοράλες στον Ντόναλντ Τραμπ

Από την πρόσφατη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ:

“Τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τις ενδιαφέρει η δημοκρατία. Αν ήταν έτσι, δε θα είχαν χρηματοδοτήσει πραξικοπήματα ούτε θα είχαν στηρίξει δικτάτορες. Δε θα απειλούσαν με στρατιωτικές εισβολές δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως κάνουν τώρα ενάντια στη Βενεζουέλα.

Δεν τις ενδιαφέρουν ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε η δικαιοσύνη. Αν ήταν έτσι, θα συνυπέγραφαν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δε θα εκτόξευαν απειλές ενάντια στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Δε θα προωθούσαν τη χρήση των βασανιστηρίων. Δε θα αποχωρούσαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δε θα χώριζαν παιδιά-μετανάστες από τις οικογένειές τους ούτε θα τα έβαζαν σε κελιά.

Τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τις ενδιαφέρει η πολυμερής συνεργασία. Αν ήταν έτσι, δε θα είχαν απομακρυνθεί από τη Συμφωνία των Παρισίων (για την κλιματική αλλαγή) ή την Παγκόσμια Συμφωνία για τη Μετανάστευση. Δε θα εξαπέλυαν μονομερείς επιθέσεις ούτε θα έπαιρναν μονομερείς αποφάσεις, όπως το να ανακηρύξουν παράνομα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αυτή η απαξίωση της πολυμερούς συνεργασίας οφείλεται στην ανυπομονησία τους για το γεωπολιτικό έλεγχο και την ιδιοποίηση των φυσικών πόρων”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s